Etäosallistuminen yhtiökokouksiin on tullut jäädäkseen

Etäosallistuminen yhtiökokouksiin on tullut jäädäkseen

Julkaistu: 26.01.2021

Etäosallistuminen voi pysyä vielä pitkään ainoana turvallisena tapana osallistua taloyhtiön yhtiökokoukseen. Kiinteistöliitto suosittelee, että taloyhtiöt pitävät etäosallistumisen keinovalikoimassaan senkin jälkeen, kun koronatilanne sallii myös perinteisen kokoontumisen.

Viime keväänä koronavirus iski Suomeen kesken yhtiökokouskauden, ja osa taloyhtiöistä siirsi yhtiökokouksensa myöhempään ajankohtaan. Nyt taloyhtiöillä eli niiden osakkailla ja isännöitsijöillä on ollut runsaasti aikaa ottaa haltuunsa erilaisia etäosallistumiseen tarkoitettuja työkaluja.

”Tänä keväänä etäosallistumisen pitäisi olla mahdollista kaikissa ammatti-isännöitsijän hoitamissa taloyhtiöissä. Etäosallistumisen onnistuminen edellyttää huolellista valmistautumista ja maininnan etäosallistumisen mahdollisuudesta kokouskutsussa”, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kiinteistöliitto on yhdessä Isännöintiliiton kanssa koonnut verkkosivuilleen ohjeita yhtiökokousten erilaisista etäosallistumismahdollisuuksista.

Etäosallistumismahdollisuus lisäsi yhtiökokousten osallistujamäärää

Kiinteistöliiton lakineuvonnassa huomattiin viime vuoden aikana, että yhtiökokousten osallistujamäärä kasvoi, kun moni taloyhtiö otti käyttöön etäosallistumismahdollisuuden.

”Tämä on erittäin hyvä suuntaus, ja toivomme, että kiinnostus oman taloyhtiön asioita kohtaan kasvaa entisestään, kun etäosallistuminen otetaan pysyvästi käyttöön”, Kristel Pynnönen sanoo.

Pynnönen muistuttaa, että laki ei kuitenkaan salli yhtiökokouksen järjestämistä pelkästään etäkokouksena, vaan kokoukselle on aina määriteltävä myös fyysinen paikka. Etäosallistuminen on ainoastaan lisämahdollisuus kokoukseen osallistumiseen.

Lisätietoa taloyhtiön yhtiökokouksesta

Lisätiedot medialle:

Kristel Pynnönen, apulaispäälakimies

Kiinteistöliitto

puh: 09 1667 6361

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.